4 Σημαντικοί λόγοι για να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο ακινήτων

Είναι καλό να γνωρίζετε, εάν διαθέτετε ένα ακίνητο είτε προς πώληση είτε προς ενοικίαση, πως η επαγγελματική φωτογράφιση ακινήτων είναι πλέον απαραίτητη για το marketing και την προώθηση τους.

Χωρίς να αμφισβητούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του smart phone που διαθέτετε, ότι μπορείτε να βγάλετε ‘αρκετά ωραίες’ φωτογραφίες, ή ότι ο μεσίτης με τον οποίο συνεργάζεστε μπορεί να βγάλει ‘καλές’ φωτογραφίες με την κάμερα που έχει … αλλά ούτε το ‘καλές’ ούτε το ‘αρκετά ωραίες’ θα κάνουν την διαφορά για να ξεχωρίσει το ακίνητο σας, ειδικά όταν οι υποψήφιοι αγοραστές ή ενοικιαστές βλέπουν πάρα πολλά ακίνητα διαθέσιμα στις λίστες των ακινήτων (AirBnb, HomeAway) ή στα websites των μεσιτικών γραφείων.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος ακινήτων μόνο αξία μπορεί να προσφέρει και στους πωλητές και στους ενδιαφερόμενους μέσα από την δουλειά του, καθότι οι φωτογραφίες του θα έχουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα το οποίο εσείς αναζητάτε.

φωτογράφιση en suite μπάνιου, φωτογράφιση ανακαίνισης, επαγγελματική φωτογράφιση ανακαίνισης εσωτερικού χώρου, επαγγελματική φωτογράφιση ακινήτου aspect photo, επαγγελματική φωτογράφιση master bedroom

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους 4 πιο σημαντικούς λόγους ώστε να προσλάβετε έναν επαγγελματία φωτογράφο για το ακίνητο σας:

1. Το ακίνητο σας θα ξεχωρίσει μέσα στην λίστα των ακινήτων από την 1η οπτική επαφή που θα έχει ο χρήστης

Οι πωλητές για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών/ενοικιαστών, θα έχουν τακτοποιήσει επιφανειακές εργασίες όπως π.χ. να βαφτούν οι τοίχοι, να επιδιορθωθούν επιφάνειες. Επίσης, οι πιο επαγγελματίες πωλητές φροντίζουν το ακίνητο να έχει ‘στηθεί’ εσωτερικά επαγγελματικά. Όσο καλοφροντισμένο βέβαια και αν είναι το ακίνητο, εάν δεν φωτογραφηθεί από επαγγελματία φωτογράφο, δεν πρόκειται ποτέ να αναδειχθεί σωστά ώστε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

2. Το ακίνητο σας θα συγκεντρώσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα online

Έρευνες στο εξωτερικό έχουν δείξει πως τα websites που παρουσιάζουν επαγγελματικές φωτογραφίες, έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τα websites που παρουσιάζουν ‘φτωχό’ φωτογραφικό υλικό.

3. Το ακίνητο σας θα πωληθεί ή θα ενοικιαστεί πιο γρήγορα

Οι ίδιες έρευνες που διεξήχθησαν στο εξωτερικό για την αγορά των ακινήτων, έδειξε πως οι καταχωρήσεις με τις επαγγελματικές φωτογραφίες απέδωσαν γρηγορότερα συγκριτικά με τις καταχωρήσεις που παρουσίαζαν ερασιτεχνικές φωτογραφίες. Οι καταχωρήσεις που παρουσίαζαν μόνο 1 φωτογραφία λάμβαναν το ελάχιστο ενδιαφέρον από τους χρήστες και τις προσπερνούσαν.

4. Το ακίνητο σας θα αποκτήσει ‘καλύτερη αξία’

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, όσο ‘καλές’ και αν είναι φωτογραφίες που θα βγάλετε εσείς με το κινητό σας ή ο μεσίτης σας με την φωτογραφική του μηχανή, τίποτα δεν συγκρίνεται με το στήσιμο και την παρουσίαση ενός ακινήτου από έναν επαγγελματία φωτογράφο.

Το αποτέλεσμα δεν θα είναι απλώς ‘καλό’ αλλά εντυπωσιακό και θα ‘ανεβάζει’ την αξία του ακινήτου σας, γιατί αυτή είναι η δουλειά του ως επαγγελματίας. Μόνο εκείνος γνωρίζει πώς ακριβώς να σας προσφέρει αυτό το οποίο εσείς χρειάζεστε προκειμένου να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα σε μία πάρα πολύ ανταγωνιστική αγορά.

(πηγή: www.fourwallsproperty.com.au)

Συμβουλές από έναν επαγγελματία φωτογράφο ακινήτων

  • αφιερώστε τον χρόνο σας εποικοδομητικά κι απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία φωτογράφο προκειμένου να αποτυπώσει σωστά και όμορφα το ακίνητο σας
  • εάν συνεργάζεστε με κάποιο μεσιτικό γραφείο, ζητήστε να σας συστήσουν έναν επαγγελματία φωτογράφο με τον οποίο συνεργάζονται συστηματικά και αφιερώστε τον χρόνο μαζί του να σας λύσει όλες τις απορίες και να σας δώσει όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις
  • μην στηρίζεστε στις ερασιτεχνικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες ενός συγγενή/φίλου/γείτονα, ακόμα και τις δικές σας που θα έρθουν να φωτογραφίσουν με ένα κινητό ή με μία φωτογραφική κάμερα χαμηλών προδιαγραφών. Το αρνητικό κόστος είναι μεγάλο, καθότι το πιο πιθανό είναι να υποβαθμίσετε το όμορφο αποτέλεσμα της εργασίας σας, αλλά επίσης να μην μπορέσετε να προσελκύσετε καλή ποιότητα ενδιαφερομένων
  • η ποιότητα των φωτογραφιών σας είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας σας. Να προσθέσουμε πως η επιλογή ενός επαγγελματία φωτογράφου θα σας χαρίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις φωτογραφίες σας από αυτές που θα σας παραδώσει κάποιος ερασιτέχνης

© Aspect Photo. All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου | Όροι Χρήσης