Ποιός είναι o ουσιαστικός ρόλος της φωτογραφίας μέσα στην αγορά των ακινήτων;

Μία φωτογραφία μας βοηθάει να αποκτήσουμε οπτική επαφή με ένα πρόσωπο, με έναν χώρο, με μία κατάσταση αλλά και με μία ιδέα. Μία φωτογραφία αποκτά ποικίλους ρόλους ανάλογα με το τί θέλουμε να προβάλλουμε.

Αντίστοιχα και στην φωτογράφιση των ακινήτων, οι φωτογραφίες του ακινήτου παρουσιάζουνε το απαιτούμενο περιεχόμενο που εξυπηρετεί κάποιον συγκεκριμένο σκοπό, δηλ. μία πώληση ή μία ενοικίαση.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε από μία άλλη οπτική τον ρόλο που αναλαμβάνει η φωτογραφία μέσα στην αγορά των ακινήτων.

 • Αισθητικό αποτέλεσμα
 • Ως δέκτες σίγουρα θέλουμε η φωτογραφία ενός ακινήτου (ένα σπίτι, μία εξοχική κατοικία, ένα γραφείο) να το απεικονίζει ελκυστικό. Θέλουμε το αισθητικό αποτέλεσμα της φωτογραφίας να συναντά τις προσδοκίες μας. Να δούμε ένα όμορφο και περιποιημένο ακίνητο που θα μας προσφέρει τα κατάλληλα οπτικά ερεθίσματα για να καταλάβουμε τον χώρο, εσωτερικά κι εξωτερικά, αλλά και για να φανταστούμε τον εαυτό μας μέσα στο ακίνητο, είτε είναι για να ζήσουμε εκεί είτε είναι για να εργαστούμε.

  επαγγελματική φωτογράφιση εξοχικής κατοικίας στην τζιά, επαγγελματική φωτογράφιση εξοχικής κατοικίας στην τζιά για ενοικίαση, aspect photo επαγγελματική φωτογράφιση εξοχικής κατοικίας στην τζιά

 • Wow Factor
 • Ο μελλοντικός αγοραστής/ενοικιαστής ενός ακινήτου που κάνει browsing στο ίντερνετ για ακίνητα, περιμένει να δει το στοιχείο εκείνο που θα τον εντυπωσιάσει ή θα του τραβήξει την προσοχή ώστε να δώσει περαιτέρω σημασία στο ακίνητο.

  Ο ρόλος της φωτογραφίας είναι να μπορέσει να αποδώσει το λεγόμενο wow factor του ακινήτου για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κατάλληλου ενδιαφερόμενου ώστε να ξεκινήσει η επικοινωνία του με τον πωλητή.

 • Αποτύπωση του ακινήτου
  Ο ρόλος της φωτογραφίας είναι να κατανοήσουμε πώς είναι ένα ακίνητο.

  Ποιά είναι η διαμόρφωση του ακινήτου, πώς συνδέονται τα δωμάτια μεταξύ τους, πώς είναι ο εξωτερικός χώρος και αν συνδέεται με τον εσωτερικό χώρο. Συνήθως αυτό απαιτείται σε ακίνητα που ανήκουν στην κατηγορία της ιδιωτικής βίλλας ή μιας εξοχικής κατοικίας σε παραθεριστικούς προορισμούς.

  Η φωτογραφία έχει τον περιορισμό της στατικής εικόνας. Παρόλ’ αυτά είναι απαραίτητο κομμάτι της προώθησης ενός ακινήτου. Για τον λόγο αυτό απαιτείται η φωτογραφία να παρουσιάζει και την σύνδεση των δωματίων και όχι μόνο μεμονωμένα στοιχεία που υποδεικνύουν ποιό δωμάτιο είναι.

 • Βασικό στοιχείο του Marketing
 • Όλοι γνωρίζουμε πως ότι πωλείται και ότι παρέχει υπηρεσίες χρειάζεται το αντίστοιχο μάρκετινγκ για την προώθηση του.

  Η σωστή κι επαγγελματική αποτύπωση των κατοικιών και των ακινήτων σε φωτογραφία μας επιτρέπει να έχουμε το πιο δυνατό στοιχείο για την προώθηση του ακινήτου μας.

  Ο ρόλος της φωτογραφίας στην αγορά των ακινήτων είναι να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το κατάλληλο οπτικό υλικό με το οποίο θα προωθήσουμε όσο γίνεται πιο δυνατά κι επαγγελματικά το ακίνητο μας.

Συμπερασματικά λοιπόν όλων των παραπάνω διαπιστώνουμε πως η δύναμη της φωτογραφίας είναι πολύ μεγάλη και ο ρόλος της ακόμα πιο ουσιαστικός. Η φωτογράφιση ενός ακινήτου δεν είναι απλά να δείξουμε με κάποιες φωτογραφίες από ένα κινητό ή μία ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή βιαστικά κι ερασιτεχνικά απλά κάποια δωμάτια.

Η φωτογραφία αποκτά έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην αγορά των ακινήτων ως το οπτικό όπλο που θα παρουσιάσει το ακίνητο με καλή αισθητική αλλά και σωστή χωροταξική αποτύπωση. Όλα όμως ξεκινάνε από την φροντίδα του ακινήτου και τον στολισμό του ώστε να μπορέσει η φωτογραφία να αποκτησει αυν δύναμη αυτή.


© Aspect Photo. All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου | Όροι Χρήσης