Γνωρίστε την Aspect Photo - Πώς φωτογραφίζουμε εσωτερικά τους χώρους ενός σπιτιού - Μέρος Α'

Με αυτό το blog θέλουμε να δημιουργήσουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον τρόπο που φωτογραφίζει η Aspect Photo εσωτερικά μία κατοικία είτε είναι ένα διαμέρισμα είτε είναι μία εξοχική κατοικία.

Η φωτογράφιση ενός ακινήτου μπορεί να μην είναι πάντα μία εύκολη υπόθεση, αλλά εμείς σίγουρα θέλουμε να την κάνουμε ευχάριστη και ανώδυνη. Γι’ αυτό τον λόγο θα σας παρουσιάσουμε σε 2 μέρη τα στοιχεία στα οποία επικεντρωνόμαστε ώστε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καιρός

Ένα από τα ιδιαιτέρως σημαντικά αλλά εκ πρώτης όψεως ασήμαντα στοιχεία είναι ο καιρός. Πάντοτε προτείνουμε στους συνεργάτες μας η φωτογράφιση του ακινήτου τους να προγραμματίζεται όταν ο καιρός προσφέρει λιακάδα. Η φωτογράφιση ενός εσωτερικού χώρου πάντοτε περιλαμβάνει την οπτική από μέσα προς τα έξω που έχει σαν αποτέλεσμα να προβάλλεται το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, ο ήλιος διαχέεται στο δωμάτιο και δημιουργεί όμορφες σκιές και εικόνες ανάλογα με την ώρα που φωτογραφίζεται ένα δωμάτιο.

Ο ηλιόλουστος καιρός προδιαθέτει τον αναγνώστη θετικά, του δημιουργεί όμορφα και χαρούμενα συναισθήματα κατά την αναζήτηση της νέας του κατοικίας. Επίσης του προσφέρεται η δυνατότητα να δημιουργεί εικόνες με την σκέψη του όταν βλέπει το ακίνητο εσωτερικά με ηλιόλουστο καιρό.

φωτογράφιση μπάνιου, επαγγελματική φωτογράφιση εσωτερικού χώρου, aspect photo επαγγελματική φωτογράφιση ακινήτου
φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, aspect photo φωτογράφιση κατοικιών

Σύνθεση της Φωτογραφίας

Έχουμε διαπιστώσει πως όταν μπαίνουμε σε έναν χώρο για να φωτογραφίσουμε, ένα ιδιαιτέρως σημαντικό στοιχείο για την φωτογράφιση είναι η σύνθεση της φωτογραφίας.

Η σύνθεση της φωτογραφίας έχει πολλαπλό ρόλο δεν περιορίζεται μόνο στην αποτύπωση του χώρου. Σκοπός μας με την σύνθεση της φωτογραφίας είναι να τοποθετήσουμε τον αναγνώστη στον χώρο είτε πρόκειται να την κουζίνα, το σαλόνι κλπ. Με λίγα λόγια να νιώσει ο αναγνώστης πως ‘βρίσκεται’ στον χώρο αλλά και να νιώσει τον χώρο. Η σύνθεση προσφέρει μία αισθητική η οποία πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με την αρχιτεκτονική του ακινήτου και με την διαθέσιμη επίπλωση.

Το κομμάτι αυτό της φωτογράφισης θεωρείται ιδιαίτερο γιατί αφενός ο χρόνος είναι περιορισμένος για να δημιουργηθεί η απόλυτη σύνθεση της εικόνας και από την άλλη εξαρτάται πάρα πολύ από τα στοιχεία επίπλωσης και εσωτερικής διακόσμησης του ακινήτου.

Τα τελευταία στοιχεία είναι πιθανόν να μην βρίσκουν την Aspect Photo στιλιστικά σύμφωνη. Παρόλα αυτά απαιτείται να επιλέξουμε τα διακοσμητικά εκείνα τα οποία θα προσφέρουν την minimal αισθητική που πάντα προτιμούμε επιλέγοντας τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν το σπίτι και τον ιδιοκτήτη αντίστοιχα όσο γίνεται καλύτερα. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται από τον συνεργάτη μας η απόλυτη εμπιστοσύνη αφού φυσικά του εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους επιλέγουμε κάποια στιλιστικά στοιχεία και πώς η παρουσίαση των δωματίων σε κάθε σπίτι ακολουθεί κάποιους κανόνες φωτογράφισης.

Στο Β’ μέρος του blog μας θα αναλύσουμε τις κατηγορίες των φωτογραφιών που επιδιώκουμε να δημιουργούμε και την χρηστικότητα τους.

φωτογράφιση ακινήτου, φωτογράφιση εσωτερικών χώρων, aspect photo επαγγελματική φωτογράφιση κατοικιών

Συμβουλές από έναν επαγγελματία φωτογράφο εσωτερικών χώρων

  • αφιερώστε τον χρόνο σας εποικοδομητικά κι απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία φωτογράφο προκειμένου να αποτυπώσει σωστά και όμορφα το ακίνητο σας
  • εάν συνεργάζεστε με κάποιο μεσιτικό γραφείο, ζητήστε να σας συστήσουν έναν επαγγελματία φωτογράφο με τον οποίο συνεργάζονται συστηματικά και αφιερώστε τον χρόνο μαζί του να σας λύσει όλες τις απορίες και να σας δώσει όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις
  • μην στηρίζεστε στις ερασιτεχνικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες ενός συγγενή/φίλου/γείτονα, ακόμα και τις δικές σας που θα έρθουν να φωτογραφίσουν με ένα κινητό ή με μία φωτογραφική κάμερα χαμηλών προδιαγραφών. Το αρνητικό κόστος είναι μεγάλο, καθότι το πιο πιθανό είναι να υποβαθμίσετε το όμορφο αποτέλεσμα της εργασίας σας, αλλά επίσης να μην μπορέσετε να προσελκύσετε καλή ποιότητα ενδιαφερομένων
  • η ποιότητα των φωτογραφιών σας είναι ο καθρέφτης της προσωπικότητας σας. Να προσθέσουμε πως η επιλογή ενός επαγγελματία φωτογράφου θα σας χαρίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις φωτογραφίες σας από αυτές που θα σας παραδώσει κάποιος ερασιτέχνης

© Aspect Photo. All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου | Όροι Χρήσης